Quesadillas med spenat

Det är lätt att hamna i samma hjulspår och glömma av att variera maten. Nu i sommar försöker jag tänka på vad olika länder kan erbjuda för god sommarmat. I går gjorde jag quesadillas, snabbt, enkelt och hyfsat nyttigt - och hela familjen gjorde tummen upp.

Quesadillas med spenat
4 tortillabröd eller liknande
Ca 2 dl fryst bladspenat
2-4 vitlöksklyftor
150-200 g riven mozzarella (finns att köpa i påse)
Flingsalt och svartpeppar

Tina bladspenaten. Pressa ut vatten. Riv eller pressa vitlöken, smörj ut över två av bröden efter bästa förmåga. Fördela sedan spenaten på samma två, därefter mozarellan, och salta och peppra. Lägg de två andra bröden som lock.
Stek dina quesadillas på medelhög värme i panna med olivolja, två, tre minuter på var sida tills mozarellan har smält inuti.
Lägg upp på skärbräda och skär i tårtbitar.  Servera med en god blandsallad. Yummy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar