Laxfärsbiffar à la Exporten

Inspiration från Fiskexporten i Varbergs original, men godare!
Servera med pressad potatis, romsås och en god sallad. Smaskens! Serverades senast på pappa Lasses 70-årslunch.

Laxfärsbiffar à la Exporten

500 g lax 
1 riven gul lök
100 g fetaost
1 dl sweet chili sauce
1 ägg
3 msk skorpmjöl
Klippt dill
Svartpeppar

Börja med att blanda ihop ägg, skorpmjöl, riven lök och sweet chili. Låt svälla. Tillsätt eventuellt mer skorpmjöl, det ska vara som en ganska trög smet.
Hacka laxen eller kör i matberedaren lite snabbt. Smula i fetaosten. Blanda sedan ihop alla ingredienserna, det ska vara lite löst, lösare än köttbullssmet. Ibland får man klicka i smeten i pannan.
Stek biffarna på sjuan i olivolja, några minuter på varje sida. Efterbaka eventuellt lite på låg värme i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar