Morotsbiffar

Jag har länge letat efter det perfekta receptet på morotsbiffar. Nu kan jag ha hittat det. Barnen tycker tyvärr att det är lite starkt - men de är å andra sidan gladast när maten på sin höjd är saltad.





Morotsbiffar

4 morötter, grovt rivna
1/2 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor

Fräs i olja
Häll sedan på

1/2 cm vatten
1 msk curry
1 tsk spiskummin

Koka ihop med gläntat lock tills vattnet är borta
Salta

1 ägg
1 dl havregryn
Lite majsmjöl
3 msk sweet chili sauce

Blanda, låt svälla

När morotsrivet svalnat något, blanda ihop allt + 1/2 dl solroskärnor.
Forma 1 cm tjocka biffar på bakplåtspapper. Ugnsbaka i 200 g, tio minuter på varje sida.

Servera med ris, couscous, grönsallad, sås på matlagningsyoghurt och mango chutney, till exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar