Pesto med rostade tomater


 

Ytterligare ett recept som vi tackar vår utbytesstudent Hannah för! Den här rätten blev hennes paradnummer när hon bodde hos oss.

Pesto med rostade tomater
8-10 mogna tomater
olivolja
salt, peppar
torkad timjan, oregano, basilica

Sedan ...
2 vitlöksklyftor
knappt 1 dl solrosfrön
1 kruka basilika
ev mer salt o peppar
riven parmesan

Halvera tomaterna, ta bort stammen. Lägg i gratängform, skvätt över olivolja, krydda. Baka i ugnen på 200 grader, 1,5 timme.
Lägg sedan hälften av de rostade tomaterna i en bunke tillsammans med vitlök, solrosfrön och basilika. Mixa med stavmixer. Smaka av, blanda eventuellt i lite mer salt och peppar. Dela övriga tomater ett par gånger, blanda i peston.
Mixa med kokt pasta, kanske lite spenat eller ruccola, toppa med riven parmesan. Servera med en sallad.
Bon appetite!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar