Dogges linsgryta

En modern linsgryta med god sötma och hetta, och förstås supernyttig och enkel att variera. Barnen jublar inte direkt när den står på menyn, men de äter den och blir lite gladare om de får vitlöksbröd till.

Dogges linsgryta
1 gul lök, hackas
4 morötter, ca 250 g, skalas och slantas ca 1/2 cm breda
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk tomater
200 g gröna linser, sköljda
ca 1 dl sweet chili sauce
Salt och svartpeppar
1-2 dl spenat/bönor/kikärter

Fräs löken i lite olivolja utan att den tar färg, lägg i morötterna och fräs med en stund.
Lägg i buljong, vatten, linser och tomater. Koka en stund tills linserna är lagom mjuka, det ska finnas tuggmotstånd kvar. Smaksätt med sweet chili sauce, salt och svartpeppar. Lägg i till exempel lite kikärter, andra bönor eller hackad spenat, eller vad man nu tycker om.
Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar